Verdietig kind op de grond
Kinderpsychologie 

De ontwikkeling van kinderen en pubers verloopt niet altijd zonder zorgen. Soms kunnen zorgen of problemen rond de ontwikkeling of opvoeding van een kind of puber ontstaan. Als dat het geval is, kun je bij Uniek terecht. Laat ons helpen om de beste behandeling en begeleiding te bieden aan je kind. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Wat is kinderpsychologie?

De afdeling kinderpsychologie kan helpen wanneer er zorgen zijn over de ontwikkeling of als er moeilijkheden in de opvoeding zijn. 

Kinderpsychologie houdt zich bezig met het gedrag, denken en doen van kinderen en jongeren. Er is niet alleen oog voor het kind, maar ook voor de mensen eromheen. Familie, vrienden, leerkrachten spelen namelijk een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind.

Wat kunnen onze specialisten voor jouw kind betekenen?
Uniek is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar en hun ouders. Wij bieden basis-GGZ;  hulp bij lichte tot matige psychische problemen. Je kunt bij ons terecht als er zorgen zijn over:

  • het welbevinden op school, motivatieproblemen en aandacht (concentratie), impulsiviteit AD(H)D, werkhouding en motivatie
  • sociale contacten (problemen in de contacten en relaties met gezinsleden, leeftijdsgenoten en/of leerkrachten of docenten en autisme-onderzoek.
  • emotionele problemen zoas somberheid, gebrek aan zelfvertouwen, stress, (faal)angst, verdriet of boosheid.
  • psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, vermoeidheid
  • problemen als gevolg van trauma, zoals angst, hevig reageren, vermijdingsgedrag, negatief zelfbeeld of afwijkend gedrag.

Wij bieden psychologisch onderzoek en individuele behandeling, werken waar nodig samen met andere disciplines en bieden begeleiding aan ouders en scholen. Wij kijken niet alleen naar de problemen, maar vooral naar wat er nodig is om jouw kind te laten ontwikkelen en groeien. 

Flexibele zorg, afgestemd op jouw behoeften
We begrijpen dat iedere situatie uniek is. Daarom proberen wij zo flexibel mogelijk te zijn wat betreft behandellocaties en dagen een tijden, om het zo gunstig mogelijk te maken voor kind en ouders.

Onderzoeken kunnen zowel particulier (zonder verwijsbrief) als vergoed door de gemeente (met verwijzing van arts) plaatsvinden.

Behandeling op maat
Onderzoek of behandeling kan in de meeste gevallen direct na het intakegesprek van start gaan. Onze regiebehandelaar bepaalt de meest passende aanpak; deze kan uitgevoerd worden door de regiebehandelaar zelf, een kinderpsycholoog, een orthopedagoog, of een speltherapeut.

AAT en Theraplay
In de regio Rotterdam hebben we ook de mogelijkheid om animal assisted therapy in te zetten; therapie met een hulphond. In Den Dolder en Amsterdam hebben we ook een Theraplay Coach; een speelse therapie om de band tussen ouder en kind te versterken.

Ons team staat klaar voor consultatie, second opinion, of multidisciplinair overleg wanneer dat nodig is.

Goed om te weten!
Uniek heeft met de gemeente een contract voor vergoede dyslexiebehandeling. Deze behandeling kan zelfs op school plaatsvinden. 

Kies voor de kracht van Uniek en laat je kind samen met ons stralen!

Speltherapie

meisje speelt met papieren poppetjes

Speltherapie kan helpen om jouw kind te ondersteunen en te begeleiden

Dyslexie

kind krijgt leerondersteuning van Uniek

Wanneer je kind moeite heeft met lezen en spellen kan hij/zij dyslexie hebben.

Breed onderzoek

Jongen vergrootglas

Om de juiste zorg te bieden, is het belangrijk om een beeld te hebben van jouw kind. 

Kind met mentale problemen

Particuliere behandeling 

Hulp zonder verwijzing

Heeft jouw kind hulp nodig maar wil je niet wachten op een verwijzing? Bij Uniek begrijpen we dat wachten soms geen optie is. Onze particuliere behandeling biedt net als de vergoede behandeling een effectieve oplossing, maar dan zonder de noodzaak van een doorverwijzing.

Onze ervaren behandelaren staan klaar om je kind te ondersteunen en te begeleiden op een manier die bij jullie past. Ontdek meer over onze particuliere behandeling.

Vergoeding

Onderzoeken en behandelingen worden vaak vergoed door de gemeente. Hiervoor is een verwijzing van een (huis)arts of een beschikking van het Jeugdteam (Sociaal team/ wijkteam/ CJG) nodig. Wat er precies vergoed wordt, verschilt per gemeente. 

Je ook altijd particulier bij ons terecht. Hiervoor is geen verwijsbrief of beschikking nodig.  

Meer weten? Lees verder op de pagina
Vergoedingen Kinderpsychologie

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Kind- en jeugdpraktijken.

Logo Uniek Praktijken wit

Uniek Kind- en jeugdpraktijken is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.