Verdietig kind op de grond
Kinderpsychologie & gespecialiseerde jeugdhulp

Opgroeien, het gaat niet altijd soepel. Weet dat je niet alleen bent want Uniek staat voor jou en je kind klaar om jullie te ondersteunen als het allemaal even niet meer lekker gaat. Of het nu het gevolg is van een gebeurtenis zoals een scheiding, verhuizing of dat je kind gewoon niet lekker in zijn vel zit en je weet niet precies waarom..

Laat ons je helpen om de beste zorg en begeleiding te bieden aan je kind. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. 

Wat is kinderpsychologie?

De ontwikkeling van kinderen en pubers verloopt niet altijd zonder zorgen. Soms kunnen problemen rond de ontwikkeling of opvoeding van een kind of puber ontstaan.

Kinderpsychologen houden zich bezig met het gedrag, denken en doen van mensen vanaf hun geboorte. Ze hebben dus niet alleen oog voor het kind, maar ook voor de mensen eromheen. Familie, vrienden, leerkrachten spelen namelijk een grote rol in de ontwikkeling van het kind.

Wat kunnen onze specialisten voor jouw kind betekenen?
Uniek is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar en hun ouders. Je kunt bij ons terecht met bijvoorbeeld;  

  • Leerproblemen: van dyslexie en dyscalculie tot begrijpend lezen en intelligentie
  • Welbevinden op school: motivatieproblemen en schoolgerelateerd welzijn
  • Aandachtspunten: concentratie, impulsiviteit, AD(H)D, werkhouding en motivatie
  • Sociale contacten: gezinsrelaties, vriendschappen en autisme-onderzoek
  • Emotionele uitdagingen: somberheid, zelfvertrouwen, stress, angsten, verdriet, en boosheid
  • Psychosomatische klachten: buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid

De behandelaren van Uniek nemen de tijd om te onderzoeken en te begrijpen. Ze brengen oorzaken in kaart en bieden gerichte oplossingen voor jouw kind. We werken samen met scholen en andere betrokkenen indien nodig.

Onze aanpak omvat verschillende behandelvormen, waaronder cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, motiverende gespreksvoering, traumabehandeling (EMDR) en speltherapie. Ook ouderbegeleiding en pedagogische begeleiding kunnen deel uitmaken van het traject.

Flexibele zorg, afgestemd op jouw behoeften
We begrijpen dat iedere situatie uniek is. Daarom bieden we zorg op school of elders, afhankelijk van de voorkeuren en mogelijkheden van zowel ouders als scholen. 

Onderzoeken kunnen zowel particulier (zonder verwijsbrief) als vergoed door de gemeente (met verwijzing van arts) plaatsvinden.

Behandeling op maat
Behandeling kan direct na het intakegesprek van start gaan, of na het psychologisch onderzoek. Onze regiebehandelaar bepaalt de meest passende aanpak; deze kan uitgevoerd worden door de regiebehandelaar zelf, een orthopedagoog, of een speltherapeut*.

Bovendien staat ons team klaar voor consultatie, second opinion, of multidisciplinair overleg wanneer dat nodig is.

Goed om te weten!
Uniek heeft een contract met de gemeente voor vergoede dyslexiebehandeling. Deze behandeling kan zelfs op school plaatsvinden. In de meeste gevallen vergoeden gemeenten ook jeugdhulp-behandelingen. Een verwijzing vanuit een jeugdteam (CJG) of de huisarts opent de deur naar onze zorg.

Kies voor de kracht van Uniek en laat je kind samen met ons stralen!

*Speltherapie vindt plaats bij jonge kinderen en kinderen die moeilijk praten. Lees meer over speltherapie.

Kind met mentale problemen

Als je niet wilt of kunt wachten

Particuliere behandeling zonder verwijzing

Heeft jouw kind hulp nodig maar wil je niet wachten op een verwijzing? Bij Uniek begrijpen we dat wachten soms geen optie is. Onze particuliere behandeling biedt een net als de vergoede behandeling een effectieve oplossing, maar dan zonder de noodzaak van een doorverwijzing.

Onze ervaren behandelaren staan we klaar om je kind te ondersteunen en te begeleiden op een manier die bij jullie past. Ontdek meer over onze particuliere behandeling en geef je kind de aandacht en zorg die het verdient.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Kind- en jeugdpraktijken.nl

Logo Uniek Praktijken wit

Uniek Kind- en jeugdpraktijken is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.