Uniek 2 broers

Orthopedagogiek

Bij Uniek begrijpen we dat elk kind uniek is, met zijn eigen talenten, uitdagingen en behoeften. Ieder kind heeft z'n eigen gave(n), maar soms ook wat hobbels op de weg. Een orthopedagoog kan jou en jouw kind begeleiden als het niet zo lekker loopt.

Wat is orthopedagogiek?
Orthopedagogiek is een sjiek woord binnen de pedagogiek dat zich richt op het begrijpen en begeleiden van kinderen en tieners die misschien wat extra steun kunnen gebruiken. Het draait allemaal om het geven van de juiste opvoeding en begeleiding om ze te helpen stralen, ondanks de obstakels die ze tegenkomen.

Orthopedagoog of kinderpsycholoog?
Orthopedagogen werken vooral met kinderen die problemen hebben in hun gedrag of ontwikkeling. Ze helpen bij het opsporen van deze problemen en geven advies aan ouders en leraren over hoe ze hiermee kunnen omgaan.

Kinderpsychologen behandelen een breder scala aan problemen die kinderen kunnen hebben, zoals angsten, verdriet of gedragsproblemen. Ze praten met kinderen en proberen hen te begrijpen en te helpen.

Het is belangrijk op te merken dat er vaak overlap is tussen de twee vakgebieden. De professionals kunnen verschillende benaderingen combineren om het kind het best te ondersteunen. In onze praktijken kunnen orthopedagogen en kinderpsychologen nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat je kind krijgt wat het nodig heeft en zich goed voelt.

Hoe we helpen?
We richten ons vooral op het verbeteren van de manier waarop kinderen worden opgevoed en begeleid. We geven tips en strategieën om gedrag te veranderen en de ontwikkeling te ondersteunen.
Kind met mentale problemen
Neem contact met ons op
Als je vragen hebt over orthopedagogiek of denkt dat jouw kind wel wat hulp kan gebruiken, laat het ons dan weten. We staan voor je klaar om samen aan de unieke behoeften van jouw kind te werken. Samen kunnen we het verschil maken en jouw kind op weg helpen naar een geweldige toekomst!

Vergoeding

Kinderspsychologie en gespecialiseerde jeugdhulp valt onder de jeugdwet. Met een verwijzing worden de behandelingen vergoed.

Meer weten? Lees verder op onze pagina Vergoedingen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Kind- en jeugdpraktijken.nl

Logo Uniek Praktijken wit

Uniek Kind- en jeugdpraktijken is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.