Logopediste met kind

Logopedie

Maak jij je weleens zorgen omdat je kind niet veel woorden kent,  je kind moeilijk meekomt in de klas of ben je bezorgd omdat je kind moeilijk verstaanbaar is? Uniek is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Samen zoeken we naar de beste oplossing omdat we begrijpen dat de ontwikkeling van je kind voorop staat.

Wat is logopedie?

Bij logopedie denk je vaak aan stotteren en slissen, maar het is veel meer.

Een logopedist behandelt kinderen die moeite hebben met communiceren. Communicatie is een breed begrip. Er komen kinderen die problemen hebben met bijvoorbeeld taal, hun stem, met eten en drinken of onduidelijk praten. 

Laat ons je helpen om de beste zorg en begeleiding te bieden aan je kind. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. 

Hoe verloopt een traject?

Signaleren

Jij als ouder of een professional heeft opgemerkt dat jouw kind hulp kan gebruiken van een logopedist.

Verwijzing

Je kunt met en zonder verwijzing (bijvoorbeeld van de huisarts) naar een logopedist. De zorgverzekering vergoedt in alle gevallen, het is onderdeel van de basisverzekering.

Aanmelden

Via het formulier op de website: wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen. 
Liever via de telefoon of eerst nog vragen? Bel 085 - 877 22 32

Intake

Samen met je kind kom je langs en in een vraaggesprek (anamnese) krijgen we een beeld van de hulpvraag en over de verdere ontwikkeling van je kind.

Onderzoek

In het onderzoek wordt de hulpvraag duidelijk. We kijken niet alleen naar de klacht om ook of je kind hierdoor word gehinderd in het dagelijks leven.

Behandeling & Samenwerking

Duurt 25 minuten en gebeurt spelenderwijs. Ouders krijgen tips en adviezen mee om thuis te oefenen.

Evaluatie & Afsluiting

Na de laatste behandeling volgt het adviesgesprek waarin duidelijk wordt of de behandeling klaar is of dat er nog extra behandeling nodig is.

Bij Uniek geloven we in de kracht van samenwerking, daarom hebben wij nauw contact met onze collega's van logopedie en psychologie en kunnen wij snel met elkaar schakelen als dat nodig is.

Vergoeding

Valt 100% onder de basisverzekering van je zorgverzekeraar. CZ- en Juzt-verzekerden krijgen via ons een vergoeding tussen de 65% (CZ- Just polis) en 100% (afhankelijk van de polis, altijd nagaan bij jouw verzekeraar).

Voor logopedie is een verwijzing van een arts nodig.

.Meer weten? Lees verder op onze pagina Vergoedingen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Kind- en jeugdpraktijken.

Logo Uniek Praktijken wit

Uniek Kind- en jeugdpraktijken is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.