DSC00509 2 DSC00518 1 2
Rots en Water-trainingen

Opgroeien is voor kinderen niet altijd makkelijk. Ze worden geconfronteerd met allerlei uitdagingen op het gebied van relaties en emoties en soms is het lastig om hiermee om te gaan. Een Rots en Water-training kan hierbij helpen.

Gun je kind de vaardigheden om stevig in zijn/haar schoenen te staan. Onze Rots en Water-training leert kinderen spelenderwijs bewust te worden van hun lichaam en zichzelf. Van het omgaan met grenzen tot het beheersen van reacties in uitdagende situaties, zoals pestsituaties, woede en onzekerheid. Geef jouw kind de kracht om bewust te kiezen, sterk te staan en rustig te blijven.

Groep kinderen krijgt rots en water-training bij Uniek

Video

Bekijk de video voor een indruk van onze training

kinderen krijgen rots en water-training bij Uniek

Geef je kind zelfvertrouwen, zelfbeheersing en weerbaarheid

Schrijf nu in voor de trainingen

Uniek biedt particuliere Rots en Water-trainingen voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. We houden rekening met de leeftijd van jouw kind bij het samenstellen van de groepen.

De training bestaat uit 10 lessen, inclusief wekelijkse informatie / briefing / update over de les en een ouder-kind les. De kosten bedragen €165 voor de 10 lessen. Uiteraard zijn alle trainers gecertificeerd om deze training te geven. 

Als ouder ontvang je naast het wekelijks verslag na de 10 lessen een persoonlijk eindverslag en/of telefonisch oudergesprek over jouw kind. Tijdens dit gesprek of naar aanleiding van het verslag is er gelegenheid tot het stellen van vragen en zal de trainer de leerdoelen en punten van groei van jouw kind met je bespreken. 

Start Trainingen

Wij werken met trainingen in verschillende leeftijdsgroepen:

5-6 jaar
7-8 jaar
9-10 jaar
11-12 jaar

 De trainingen vormen samen een doorlopende leerlijn.  In elk jaar komen er weer nieuwe uitdagingen aan bod waardoor het waardevol is als een kind  meerdere keren deel neemt.

Amersfoort: locatie, Malelande
trainingsdagen
maandag of woensdag
Den Dolder: locatie, De Kameleon
trainingsdagen
woensdag

Op het moment werken wij met een wachtlijst. Bij  voldoende aanmeldingen zullen wij een training aanbieden in Amersfoort of Den Dolder.

Na aanmelding nemen wij per mail contact op.

DSC00523 2   kopie

Over Rots en Water-training

Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectief programma dat kinderen leert om te gaan met verschillende situaties. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar en kan worden ingezet bij zowel jongens als meisjes.

Tijdens de training leren kinderen verschillende vaardigheden, zoals het omgaan met grenzen, het reguleren van emoties en het opbouwen van zelfvertrouwen. Dit alles gebeurt op een speelse en interactieve manier, waardoor kinderen gemotiveerd worden om de vaardigheden in de praktijk te brengen.

DSC00424 3

Voor wie geschikt?

De Rots en Water-training is geschikt elk kind, vooral wanneer het moeite heeft met sociale situaties, zoals het maken van vrienden of het omgaan met pestgedrag. Maar ook kinderen die onzeker zijn of snel boos worden, hebben baat bij deze training.

Wil je het beste voor jouw kind? Dan zet je Rots en Water in. Je zult zien dat kinderen na de training beter in staat zijn om op een positieve manier met uitdagingen om te gaan. 

Voor scholen

Basisscholen in het hele land kunnen een aanvraag indienen voor een Rots en Water-training binnen de school. Dit kan gaan om een hele klas of om een kleinere samengestelde groep.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en een persoonlijke offerte kun je contact opnemen met onze lijnmanager, Cora de Graaf.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Kind- en jeugdpraktijken.

Logo Uniek Praktijken wit

Uniek Kind- en jeugdpraktijken is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.