Groepslogopedie bij Uniek

Hallo allemaal,

Dit is de eerste blog vanuit Uniek Academy. Ik ben Annelies, logopedist en manager van de Academy. Ik wil jullie graag vertellen over iets nieuws wat we binnen Uniek gaan doen: groepslogopedie voor kinderen. Groepslogopedie werd nog niet gegeven binnen de praktijken van Uniek, binnenkort starten we met kleine groepen kinderen tegelijk behandelen. In deze blog vertel ik hier meer over.

Uit ervaring weten we dat kinderen met dezelfde hulpvraag voor logopedie in een gezamenlijke behandeling beter vooruitgaan. Kinderen leren van elkaar. Door samen te oefenen, kunnen ze goed toepassen wat ze geleerd hebben. Ze helpen elkaar en moedigen elkaar aan. Zo wordt het leren leuker. We zijn ervan overtuigd dat deze manier van werken goed is voor kinderen.

Het geven van groepsbehandelingen is een wens die meerdere logopedisten al lang hadden en het is de eerste stap van het ‘project Wachtlijst’. Met dit project werken we aan het verkorten van de tijd op de wachtlijst. Want door meer kinderen op een dag te zien kunnen er andere kinderen van de wachtlijst behandeling krijgen.

Binnen de groepsbehandeling gaan we de inzet van ouders zo vormgeven, dat zij hun kinderen helpen met het behalen van de doelen. Ouders ontvangen begeleiding en oefening om hun kinderen te ondersteunen en te stimuleren.  Zij spelen een belangrijke rol in het succes van de logopedische behandeling.

Nadat er meerdere groepen zijn gestart gaan we ouders, cliënten en logopedisten vragen wat zij er van vonden en wat ze goed vonden gaan. Daarna kunnen we verder met de volgende stap van het project Wachtlijst: verkorten en verbeteren.

Meer weten, houd onze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!
De eerste nieuwbrief heb je voor de zomer in je mailbox.