Logo Uniek Praktijken fc 1 regel clean
Header pionier in logopedie
ZO DOEN WIJ DAT BIJ UNIEK!
DOE JE MET ONS MEE?

Ben jij klaar om een pionier te worden in de wereld van logopedie? Uniek Kind- en
jeugdpraktijken, de multidisciplinaire organisatie met eigen academy, nodigt jou uit om een volgende stap te zetten. 

We hebben momenteel plek voor jou in Amersfoort en omgeving, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Oegstgeest.

Bel vrijblijvend met Dennis Akkerman over jouw mogelijkheden bij Uniek:
06-18689078

Laat je inspireren

In een boeiend gesprek met Inge van Meulen, logopedist en lijnmanager, Annelies Halm, productmanager bij Uniek Academy, en Rosalie Matser, verantwoordelijk voor onder andere werving van nieuwe collega’s, bieden we een exclusief kijkje achter de schermen van Uniek. Ontdek waarom deze organisatie een unieke plek is voor logopedisten om te groeien, te innoveren en echt het verschil te maken in de communicatieve ontwikkeling van kinderen.

Focus op kernwerkzaamheden en groeikansen

Inge van Meulen

Inge van Meulen, logopedist en lijnmanager bij Uniek, benadrukt met passie dat logopedisten zich bij Uniek volledig kunnen concentreren op hun kernwerkzaamheden.

"Organisatorische zaken, zoals contracten, pensioen, planning, worden geregeld, zodat je je als logopedist kunt inzetten waar je hart ligt."

Startende logopedisten: een warm bad
"Voor startende logopedisten is Uniek als een warm bad. Het duidelijke buddy-traject biedt volledige ondersteuning gedurende het eerste jaar, waardoor beginnende behandelaars volwaardig meedraaien in de organisatie."

Groeikansen en multidisciplinaire samenwerking
Inge erkent ook de groeikansen bij Uniek: 'Voor meer ervaren logopedisten biedt Uniek talloze kansen, zoals de verdieping in multidisciplinaire samenwerking, het geven van trainingen, of coaching op scholen. Uniek is onderscheidend als multidisciplinaire praktijk in scholen, met de nadruk op samenwerking met ouders en leerkrachten."

Directe toegang tot diverse disciplines
Unieke toegang tot verschillende disciplines maakt het mogelijk om snel te schakelen bij twijfels over bijvoorbeeld motoriek of leermogelijkheden van een kind. Inge ziet ook voordelen in de grotere organisatie: "Uniek is innovatief, vooruitdenkend en heeft een landelijk karakter. Samen vormen we een unieke gemeenschap waarbinnen je nauw contact hebt met collega’s en verschillende specialisaties."

Uniek Academy als innovatieve leerschool

Annelies Halm

Annelies Halm, productmanager bij Uniek Academy, werpt licht op de cruciale rol van de academy in het verrijken van logopedische behandelingen.

"De academy van Uniek is geen standaard opleidingsinstituut. Het is een plek waar logopedisten de kans krijgen om hun behandelingen te verrijken met praktische vaardigheden en echt het verschil te maken in de communicatieve ontwikkeling van kinderen."

Uitbreiden van rol en werkzaamheden
Een opvallend aspect dat Annelies benadrukt, is de mogelijkheid voor logopedisten om hun rol binnen de organisatie uit te breiden. "De academy biedt logopedisten de mogelijkheid om hun rol als trainer of coach in te zetten bij verschillende doelgroepen. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van workshops aan ouders of trainingen aan pedagogisch medewerkers. Onze academy jou biedt niet alleen opleidingen; maar ook de mogelijkheid om zelf nieuwe initiatieven te ontwikkelen."

Focus op direct toepasbare vaardigheden
Annelies legt verder de nadruk op bijscholingsmogelijkheden die verder gaan dan traditionele kennisvergaring. "Trainingen zoals "Met Taal Vooraan" bieden overdraagbare vaardigheden die toepasbaar zijn op verschillende aspecten van de logopedie, zoals motiveren en coachen van anderen. De nadruk ligt op direct bruikbare vaardigheden, naast theoretische kennis over strategieën voor taalstimulatie en het inzetten van modellen voor echte gedragsverandering."

Efficiëntie en innovatie in logopedie
Een ander voorbeeld van waar de academy zich bijvoorbeeld op richt, is het belang van efficiënt omgaan met wachtlijsten. Annelies onthult dat de academy en Uniek als geheel kritisch kijken naar de huidige werkwijzen om interventies te ontwikkelen en efficiënter te werken, met als doel ouders en cliënten op de wachtlijst tegemoet te komen. "Als behandelaar word je bij Uniek aangemoedigd om ideeën in te brengen. De academy ondersteunt kansrijke initiatieven en creëert ruimte voor logopedisten om actief bij te dragen aan de ontwikkelingen binnen de organisatie."

Dé plek voor logopedisten die meer willen

Foto roos

Rosalie Matser, verantwoordelijk voor onder andere werving van nieuwe collega’s bij Uniek, deelt waarom Uniek dé plek is voor logopedisten die meer willen.

"In mijn rol bij Uniek als werver en communicator, sta ik enthousiast middenin de wereld van Uniek, waar passie voor het vak en de ontwikkeling van kinderen samenkomen. Laat me je vertellen waarom Uniek zo'n aantrekkelijke plek is voor logopedisten, gezien vanuit mijn eigen ervaring."

Durf de uitdaging aan te gaan
"Bij Uniek omarmen we uitdagingen omdat ze de poort naar ondernemerschap openen. Ik daag je uit om ze met ons aan te gaan. Uniek is dé plek waar je meer bent dan alleen een logopedist; het is een omgeving die je aanmoedigt om samen te bouwen aan een organisatie die écht het verschil maakt. We houden van ondernemingszin, en hier ontdek je wat er mogelijk is als je de pionier in jezelf vrijlaat."

Groeien en bloeien
"Bij Uniek ben je niet alleen een logopedist; je bent een pionier in de communicatieve ontwikkeling van kinderen. We geloven in groeien en bloeien - voor de kinderen die we ondersteunen, de professionals die we opleiden, en voor jou als logopedist die meer uit zichzelf wil halen. Eigen ideeën zijn hier altijd welkom, en we koesteren een omgeving waarin je continu kunt blijven leren en innoveren."

Meer dan behandelen alleen
Bij Uniek ben je niet beperkt tot zelfstandig onderzoek doen en behandelen. "Je wordt een actief lid van een multidisciplinair team. Hier heerst een ongedwongen, collegiale en ondernemende sfeer. Kennis en ervaringen worden volop gedeeld. Je hebt niet alleen contact met collega's binnen je team, maar ook met vakgenoten op landelijk niveau."

"Je hebt de vrijheid om te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Je wordt aangemoedigd om ideeën in te brengen, en we ondersteunen initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van onze organisatie. Uniek is innovatief, vooruitdenkend en biedt jou de ruimte om je volledige potentieel te benutten als logopedist en als individu."

Zet jij een nieuwe stap?
"Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen bij Uniek, waar we samen bouwen aan een unieke gemeenschap en waar groei en bloei centraal staan. Durf jij met ons deze ondernemende reis aan te gaan?"

Jouw werk als logopedist bij Uniek

Maak het verschil in de communicatieve ontwikkeling van kinderen 

Naast dat je zelfstandig onderzoek verricht, behandelingen geeft en hiervan volgens de NVLF-richtlijnen verslag legt, onderhoud je contacten met leerkrachten, interne begeleiders en collega-behandelaren. Je werkt met name met (jonge) kinderen.

Jouw werkomgeving

Je werkt op één of meerdere locaties, maar hebt ook de mogelijkheid om bepaalde taken vanuit huis op te pakken. Op de locatie(s) werk je in prettig ingerichte ruimtes en heb je de beschikking over benodigde materialen.

Je bent actief onderdeel van en participeert in een gedreven multidisciplinair team. Je hebt contact en overlegt met jouw teamleden, collega's binnen de regio en vakgenoten binnen de landelijke organisatie. 

Binnen Uniek heerst een ongedwongen, ondernemende en collegiale sfeer. We bundelen onze krachten, delen kennis en ervaring en halen het beste uit onszelf en elkaar.

Best of both worlds

Geniet van de voordelen van het werken in een klein lokaal team met de ondersteuning van onze slagvaardige  organisatie vol samenwerking en kennisdeling.

Een centrale planning en administratie neemt je veel indirecte werkzaamheden uit handen, waardoor je ook die tijd kunt besteden aan de leukere kanten van je werk. 

Arbeidsvoorwaarden

 • Een contract onbepaalde tijd
 • Een aantrekkelijk salaris vanaf €3437,- (starter) tot €5172,- (zeer ervaren) bij 40 uur
 • 8% vakantiegeld, maandelijks uitbetaald dus om te sparen of direct te gebruiken

Daar komt bij:

 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling
 • Flexibele uren en vakantieplanning
 • Budget voor persoonlijke ontwikkeling op basis van directe uren
 • Groeimogelijkheden naar verbreding vakgebied en/of management
 • Opleidingsmogelijkheden en cursussen op jouw vakgebied

En, heel praktisch:

 • Een mobiele telefoon
 • Een laptop/tablet/pc
 • Een leaseauto/-scooter (behoort tot de mogelijkheden) 

Wil jij je grenzen verleggen?

Ben je ondernemend, flexibel en ga je uitdagingen niet uit de weg? Heb je een afgeronde opleiding HBO Logopedie en een registratie in het kwaliteitsregister paramedici? Solliciteer! Werkervaring is niet vereist, wij verwelkom zowel startende als ervaren collega's!

stel je vraag
solliciteer

Bellen over jouw mogelijkheden bij Uniek kan ook. Neem contact op met Dennis Akkerman via 06-18689078

Waar logopedie verder gaat dan woorden

Bij Uniek hebben we onze eigen academy, speciaal ontworpen om jou te helpen groeien en bloeien, niet alleen als logopedist, maar ook als coach en/of trainer. Hier kun je deelnemen aan trainingen die we ontwikkelen met interne en externe experts. Heb je eigen ideeën? Die zijn bij ons vanzelfsprekend welkom!

Impact op basisscholen

Bij Uniek kun je verder gaan dan het een-op-een behandelen van kinderen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om workshops te geven op basisscholen, waarbij je kinderen en hun ouders inspireert en ondersteunt.

Met onze 'Woorden Challenge' leren ouders en kinderen hoe ze hun woordenschat op school en thuis kunnen vergroten. Daarnaast kun je je ook specifiek richten op ouders van peuters en kleuters, en ze helpen hun kinderen voor te bereiden op resp. de kleuterschool of groep 3. Of leer ouders hoe ze het beste kunnen voorlezen en de taalvaardigheid van hun kind kunnen stimuleren.

Logopedie collegas 1
pedagogisch medewerker met kinderen

Met Taal Vooraan

Maak werk van preventieve logopedie

De kwaliteit van de interactie tussen de pedagogisch medewerker en het kind heeft een positief effect op de taalontwikkeling van het kind. In onze academy kun je leren pedagogisch medewerkers on-the-job te trainen in het toepassen van strategieën om de communicatie van en met peuters te verbeteren. Jij leert ze effectieve taalstimulerende activiteiten te organiseren en taalachterstanden bij kinderen te signaleren en bespreken. Zo kun je buiten de praktijk werk maken van preventieve logopedie.

Daarom werken bij Uniek

Betekenisvolle rol

Elke dag geef je kinderen de aandacht die ze verdienen en maak je een impact op hun communicatieve ontwikkeling.

Multidisciplinaire praktijk

We werken samen in teams van experts, van logopedisten tot kinderpsychologen, om de best mogelijke zorg te bieden.

Samen pionieren

Bij Uniek dagen we je uit om met ons nieuwe wegen te verkennen en samen te pionieren in de wereld van communicatie.

Ondernemerschap

Ontdek een organisatie die creativiteit en initiatief omarmt, waar ruimte is voor groei en innovatie.

Flexibiliteit

We begrijpen dat het leven meer is dan werk. Daarom bieden we flexibele werktijden en vakantieplanningen.

Kennisdeling centraal

We geloven in het delen van kennis en ervaring, waardoor we samen nog sterker worden.

Grenzen verleggen

Bij Uniek moedigen we je aan om je grenzen te verleggen en meer uit jezelf en anderen te halen.

Klaar om verder te gaan dan de reguliere logopedie? Sluit je aan bij Uniek en ontdek de mogelijkheden om te groeien, impact te hebben en een verschil te maken in de levens van kinderen en hun ouders. Samen bouwen we aan een communicatief sterke toekomst!

Ontdek jouw unieke rol bij Uniek. Word vandaag nog deel van ons team!

Over Uniek

Zorg voor optimaal groeien

Bij Uniek Kind- en Jeugdpraktijken staan we voor één overtuiging: elk kind en elke jongere verdient de kans om zich optimaal te ontwikkelen op sociaal-emotioneel, cognitief, fysiek en communicatief gebied. Wij hebben multidisciplinaire zorgpraktijken door heel Nederland opgericht, voornamelijk in scholen en gezondheidscentra in woonwijken.

Onze expertiseteams zijn samengesteld uit logopedisten, kinder- en jeugdpsychologen, speltherapeuten, orthopedagogen, dyslexiebehandelaren, kinderfysiotherapeuten, Rots en Water-trainers, oefentherapeuten en remedial teachers. Door nauwe samenwerking en laagdrempelig overleg zorgen wij voor een effectieve samenwerking tussen het kind, de ouders, behandelaars en de school.

Kind bij logopedist

Kennis voor ontwikkeling

Uniek Academy is ons antwoord op de wens om kennis te vergroten en te delen, zowel binnen als buiten onze organisatie. We begrijpen hoe cruciaal het is om professionals te ondersteunen bij het bevorderen van de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom hebben we een breed scala aan trainingen en workshops ontwikkeld die hierbij helpen.

Onze Academy is geworteld in jarenlange ervaring en kennis die we hebben opgedaan in onze multidisciplinaire praktijken. Daarnaast werken we samen met experts en organisaties in verschillende vakgebieden om altijd de meest relevante informatie en inzichten te bieden.

Logopedie collegas 2
Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij Uniek Kind- en jeugdpraktijken.

Logo Uniek Praktijken wit

Uniek Kind- en jeugdpraktijken is onderdeel van Expertisecentrum Uniek B.V.